januar 2022
m ti o to f l
« mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Roma februar 2009

by HP
Categories: Reiser
Tags: No Tags
Comments: 4 Comments
Published on: 18.02.09

Etter en turbulent landing sto jeg på Italiensk jord for andre gang på under et år. Lenger syd denne gang, og mye kaldere.
Første ettermiddag gikk igrunnen med til først å etablere meg på hotellet, deretter teste fotoutstyret og Metroen. Begge virket.
Først så jeg Colosseum, men jeg kom for sent, det virket som de var i ferd med å rive. Så prøvde jeg den spanske trappen, men ingen spanjoler var å se. Jeg ble derfor heller ikke spesielt overrasket over å ikke se paven i Vatikanet, eller Peter på Petersplassen. Slik gikk den første dagen, og jeg håper jeg har mere hell med meg i morgen.

Dag 2:
Strenet ned til Colosseum igjen for å se stedet fra innsiden, så over gata og inn på Fora Romanum. Ser for meg Hellbillies spille «Ein Krasafaren Steinbu» her, det er jo nettopp det det er.
Ikke fullt så kalt i dag på dagtid, men sol fra skyfri himmel er fotografens verste fiende. Greit å ha stativ med så jeg kan ta kveldsbilder og.
Som mange andre store byer har Roma sin Hard Rock Café, og den første lunchen ble inntatt der, med John Lennons frakk hengende inrammet på veggen over meg, sammen med masse annet gammalt søppel.
Roma er ikke veldig stor. I motsetnin til f.eks London og Paris er de fleste kjente stedene samlet innenfor rimelig gåavstand. I tillegg er altså Metro, busser og sightseeingbusser. Turistene er mange, selv i denne kulda, jeg tør ikke tenke på hvordan det er her om sommeren.

Dag 3:
Tenkt som handledag, jeg hadde vel omtrent sett det som var å se. Metro til Piazza del Popolo, og begynte å gå nedover Via del Corso. Dette skal liksom være handlegaten, men er ikke akkurat Oxford Street. Så det ble avstikkere både til Spansketrappen, Phanteon og Piazza Navone, alle steder jeg allerede hadde sett. Jeg bestemte meg for å prøve å gå meg vill mellom Piazza Navone og Tevere (elven, vet dere), men neida. Etter halvannen dag var jeg så kjent at jeg ikke klarte det. Spiste lunch på Foro Traiano. Et voksent ektepar med to tenåringsdøtre begynte å krangle med kelneren om en vannflaske. De var franske.
Nok gåing, jeg bestempe meg for å ta sightseeingbuss. Det var like kalt som alt annet, enten man satt oppe eller nede. Fikk med meg et laserlysshow på Piazza del Popolo, der dagen startet.
På hjørnet utenfor hotellet står den samme velkledde damen som har stått der de to foregående kvelder – og jeg begynner å lure på om hun ikke venter på noen allikevel.

Dag 4:
En ny dag med trasking og fotografering.  Har vært oppe i Castel Sant´Angelo (nokså høyt og fin utsikt), og jeg har vært i Vatikanmuseet. Masse gamle greier, og sikkert store verdier. Var og ved Fontana de Trevi igjen. Fin sak.
Jeg lette litt i området rundt hotellet etter et spisested til sen middag. Jeg ser på menyen på utsiden og ser inn vinduer for å danne meg et inntrykk, dagens valg ble gjort på grunn av en svært hyggelig kelner som nærmest kom ut og hentet meg. Svært dyktig kar, han var nok verdifull for restauranten. En liten forrett (bruchetta), en spagettisak jeg ikke husker navnet på og ostekake til å runde det av med. En liter sprudlevann til å leske ganen med underveis. Kelneren spurte hvor jeg var fra, og sa stolt «Skål!». Når jeg ba om regningen fikk jeg og en shot på huset. Jeg sa beklager, men det kunne jeg ikke, og da spurte han om det var noen av de andre gjestene som ville ha den. På en varm og morsom måte. Regningen var forresten bare på €20. Stedet heter Gran Caffé del Passeggero, og visittkortet har tegning av La Linja. Husket jeg å si at de spillte Van Morrison? Skal bli vanskelig å toppe dette restaurantbesøket på denne turen.
På vei tilbake til hotellet sto damen der fortsatt…

Share this
4 Comments - Leave a comment
 1. Oistein sier:

  Du kan ikke forvente at alt er på sin plass med en gang. Men at du bommet på Pavens rom i Vatikanet når du var der var noe dritt. Du skulle kanskje gått til høyre og ikke tilvenstre ved den første søylen…

 2. mette sier:

  Høres ud som om alt er ved det gamle der nede :-) ærgelig med ham der paven som ikke er hjemme når man har rejst så langt…Trodde du hadde sendt ham en besked på fb…

 3. this post is quoted by Spanske Trappen « Soviroma Info sier:

  [...] er av mange kjent for sine elegante butikker (- eller for å si det slik HPblog uttrykte seg: “Så prøvde jeg den spanske trappen, men ingen spanjoler var å se. Jeg ble [...]

 4. this post is quoted by lois reynolds sier:

  women hairstyles

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!…

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is fredag, 21.01.22